Mit ajánlanak a szakértők az egészségünk megörzése és javítása érdekében?

A masszázs egészségügyi előnyeit manapság egyre többen ismerik fel. Az Amerikai Terápiás Egyesület 2007-től:  "az összes amerikai felnőtt közel negyede részesült legalább egy masszázsban az elmúlt évben". Az emberek most azt tapasztalják, hogy a masszázs nem csak pihenésre és kikapcsolódásra szolgál, hanem  enyhít bizonyos tüneteket, gyógyít bizonyos sérüléseket, vagy segítséget nyújt speciális egészségügyi állapotok javításáhozhoz. Az emberek manapság folyamatosan keresik az általános wellness lehetőségeket, és azt tapasztalják, hogy a masszázs az egyik legjobb forrás e cél eléréséhez. A MASSZÁZSFOTELEK SEGÍTENEK AZ EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁK JAVÍTÁSÁN. A masszázs előnyei túlmutatnak a relaxáción, javítva vagy akár megszüntetve az egészségügyi problémákat. A masszázs egyik fő kezelési célja a hátfájás amire néha a fájdalomcsillapítók nem elegendőek. Egy 2003-as tanulmány kimutatta, hogy "a masszázs jobban működött, mint az akupunktúra vagy a gerinc kezelése, 36% -kal csökkentve a fájdalomcsillapítók szükségességét". Több tanulmány kimutatta, hogy a fejfájás is reagál a masszázs terápiára. Sok ember számára kimutatták, hogy a masszázs csökkenti az elszenvedett migrén számát és javítja az alvás minőségét. A masszázs szintén nagyon hatékonyan javította az osteoarthritis-t (csont és izületgyulladást).

A svéd masszázs bizonyult a leghatékonyabbnak a térdízület gyulladás kezelésében. Az első klinikai vizsgálatban, amely a svéd masszázs hatékonyságát tesztelte, azoknak a résztvevőknek, akik heti egy-két alkalommal egy órás masszázst kaptak, enyhült a fájdalom, a merevség és javult a vérkeringés .  A MASSZÁZS csökkenti a tejsav mennyiségét az izmokból. Az edzők és a sportolók körében köztudott, hogy a masszázs növeli a véráramlást, ezáltal csökkentve a tejsav felhalmozódását. Az izmok ismételt összenyomódása és ellazulása miatt az erek kiürülnek és megtelnek, ami fokozza a salakanyagok, például a tejsav eltávolítását. Ennek eredményeként a rendszeres masszázs nagymértékben csökkentheti a fizikai megterhelés okozta izomfáradtságot. Használja a masszázsfotelt az egészsége javítása és megörzése érdekében.

RÁK

A masszázst még a modern orvosi kezelések kiegészítéseként is alkalmazták a rákos betegek számára. Elősegítheti a relaxációt és csökkentheti a rákos tüneteket, valamint a kezelés mellékhatásait, például hányingert, fáradtságot és depressziót,  fájdalmat és duzzanatot. . A masszázs javíthatja az immunrendszer működését, így ideális kiegészítője bizonyos rákos betegek kezelésének. A masszázs nemcsak a fizikai fájdalmat csökkentheti a testben, de bizonyítottan csökkenti a szorongás és a depresszió tüneteit is. Ezt több mint 12 tanulmány áttekintése bizonyította. Tanulmányok kimutatták, hogy a masszázs valójában "akár 50% -kal is csökkentette a kortizol szintjét", miközben nőtt a neurotranszmitterek szintje, amelyek segítenek csökkenteni a depressziót.

A MASSZÁZS HATÁSAI A SZÍVRE ÉS A STRESZRE: TUDOMÁNYOS MEGKÖZELÍTÉS

A mai társadalomban a magas stressz színt és a magas pulzus nem ritka. Az emberek az élet minden területén tapasztalják a stresszt, legyen szó akár otthon élő anyáról, aki házvezetéssel és családdal foglalkozik, vagy egy nagyvállalat vezérigazgatójáról, aki határidőkkel és nagy felelőséggel küzd. Fontosabb időt szánni a pihenésre és az idegek megnyugtatására, mint az emberek valójában felfogják. Cynthia Pilch, PhD, CMT és Martha Brown Menard, PhD, CMT, és a "Massage and Stress: Understanding the Research" (Masszázs és stressz: a kutatás értelmezése) című cikk szerint valójában nemcsak az izomfeszültség és a stressz között van kapcsolat, hanem " más állapotok és betegségek széles skálájáról feltételezik, hogy a stressz okozza vagy súlyosbítja őket. " A stressz lelassíthatja a szövetek helyreállítását, például a sebek gyógyulást, és magas vérnyomást okozhat. A MASSZÁZS MEGELŐZHETI A MAGAS VÉRNYOMÁS KIALAKULÁSÁT.

A masszázs a stressz csökkentésének és a test ellazításának egyik módja a magas vérnyomás és a megnövekedett pulzus megelőzése érdekében.  Pilch és Menard szerint "a férfiak irányításának vagy autonómiájának és a nők társadalmi támogatásának tudata segíthet megvédeni a stressz negatív hatásaitól". Egyre több olyan vállalkozó is van, akik masszázsfoteleket biztosít alkalmazottaiknak. Nagyon sok tanulmány kimutatta, hogy a masszázs csökkentheti a stresszt és a növekedett pulzust is. Ezek a tanulmányok kimutatták, hogy a masszázs után a tesztalany paraszimpatikus idegrendszere jelentősen megnőtt. Ez a rendszer, amelyet egyszerűen PNS-nek is neveznek, ellensúlyozza a szimpatikus idegrendszer (SNS) által kiváltott stresszreakciókat, hogy a test visszatérhessen az egyensúlyához. Új-Zélandi kutatók tanulmányában, akik tesztelték a masszázs terápia szerepét a migrénben, a stressz szintjét a kortizol szintjén keresztül mérték. Minden masszázs után naponta rögzítették a résztvevők észlelt stressz szintjét is. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy "A masszázs terápián résztvevő emberek a masszázs után csökkent pulzusszámot és csökkent szorongó hangulatot mutattak." A Tapintási Kutató Intézet által végzett kutatás megmutatta, hogy a mérsékelt  nyomásgyakorlás a testen miként csökkentheti a pulzusszámot. A vizsgálat 36 résztvevőből állt (átlagéletkor 28 év, 58% nő, 42% férfi), akiket véletlenszerűen azonos számú csoportokba soroltak. Az új-zélandi kutatók által elvégzett tanulmányhoz hasonlóan ezeket az embereket arra kérték, hogy töltsék ki az alapszintű stressz és szorongás szintjével kapcsolatos önjelentéseket. Ez a masszázs terápiás kísérletek előtt történt, más néven "kontakt protokoll".

* A résztvevőkre EEG kupakokat és EKG elektródákat helyeztek. Az aktivitást 10 perces masszázskezelés előtt, alatt és után rögzítettük. Az masszázs után önjelentéseket is készítettek. Az eredmények azt mutatták, hogy a résztvevőknél a kezelés alatt a stressz és a szorongás összességében csökkent. Az eredmények azonban sokkal jelentősebbek voltak a mérsékelt nyomást gyakorló csoport számára. Általánosságban elmondható, hogy az összes csoport változó aktivitást mutatott, fokozatosan változott, és mindkét csoport résztvevői "kellemesnek" vélték a kísérletet. Az egyetlen különbség az volt, hogy a mérsékelt stresszállapotnak kitett csoport eredményei kifejezettebbek voltak. * (Elektroencefalográfia EEG) az agy által termelt elektromos aktivitás mértéke, a fejbőrre helyezett elektródákból rögzítve.

VÉRNYOMÁS ÉS MASSZÁZTERÁPIA

A masszázs terápiáról nemcsak a pulzusszám csökkentése bizonyult, amikor a megfelelő nyomásmennyiséget alkalmazzák, hanem a vérnyomás csökkentésére és a vérnyomás szabályozásában is megmutatkozott.  A szív vért pumpál az artériákba, amelyek elosztják a vért az egész testben. A magas vérnyomás, veszélyes, mert a szív erősebben dolgozik, hogy vért pumpáljon a testbe. Ez hozzájárul az artériák megkeményedéséhez és a szívelégtelenség kialakulásához. "Egy nemrégiben végzett kutatás szerint azok a magas vérnyomással küzdő felnőttek, akik rendszeresen kéthetente masszázst kaptak, kevesebb depressziót  tapasztaltak, és a mért stresszhormonszint csökkenését mutatták." 1999 májusában a Miami Egyetem Orvostudományi Karának és a floridai Nova Southeastern Egyetemnek a Touch Research Intézettel közösen végzett tanulmányát "A magas vérnyomást és a kapcsolódó tüneteket csökkentette a masszázs terápia" címmel 1999 májusában végezték el.

 

30 kontrollált magas vérnyomásban szenvedő felnőttből állt (az utolsó hat hónapig), akiket véletlenszerűen osztottak be egy masszázs terápiás csoportba vagy egy progresszív relaxációs csoportba. "A masszázscsoportba tartozók öt héten át hetente kétszer, 30 perces masszázst kaptak délután vagy kora este." A résztvevő rotációs rendszer alapján különféle terapeutáktól kapott masszázsokat. Az alanyok a hátukon feküdtek, míg a terapeuta masszírozta a fejét, a nyakát, a karját, a törzsét és a lábát. Ezt simogatással, szorítással, préseléssel és húzással kombinálták. Az alanyok ezután hasra feküdtek lehajtott fejjel, miközben a terapeuta masszírozta az illető borjait és combjait, majd az egész hátát. A progresszív izomlazító csoportba tartozó alanyokat arra utasították, hogyan hajtsák végre azokat az önállóan gyakorlatokat, amelyeket heti két alkalommal 30 percig végeznek öt héten keresztül. Annak érdekében, hogy megbeszélésük összeegyeztethető legyen a masszázscsoportokkal, a kutatók azt mondták a résztvevőknek, hogy csak délután vagy este végezzék el a gyakorlatokat a kijelölt napokon. Az résztvevőket arra utasították, hogy néhány percig mélyen lélegezzenek, miközben a hátukon fekszenek, kezeiket elhelyezve a testük mellett. Ezután arra utasították, hogy húzzák meg és lazítsák el a különböző izmokat, a lábaktól a fejig haladva.

 

A kísérlet eredményei azt mutatták, hogy mindkét csoportban alacsonyabb volt a szorongás (STAI) és alacsonyabb a depresszió (CES-D) szintje. Azonban csak a masszázs terápiás csoport mutatott "csökkent magas vérnyomást; csökkent a vizelet és a nyál kortizol stressz hormon szintje; és alacsonyabb a depresszió, szorongás pontszáma". Bár ez a kísérlet meglehetősen sikeresnek bizonyult, a kutatók azt javasolták, hogy a jövőben tanulmányoknak hosszú távúaknak kell lenniük, és a masszázs hatásait azokban kell megvizsgálni, akiknek magas a stressz színtjük. A kísérlet hosszabb időn keresztül történő végrehajtása pontosabban meghatározná, hogy az eredmények pusztán rövid távú hatással voltak-e, vagy a hatások a csoport egyes kezelésein túl is folytatódtak-e. A kutatók alapján arra a következtetésre jutottak, hogy "ha a masszázsterápia hatékonyan képes csökkenteni a magas vérnyomás tüneteit, csökkentheti az életveszélyes szövődményeket, például a stroke vagy a szívroham kockázatát". Források: -Hoffman, Matthew, MD (áttekintette). "Masszázs terápiás stílusok és egészségügyi előnyök" WebMD, LLC Orvosi referencia: 2008. július 30. - Masszázs magazin. "Kutatás: Magas vérnyomás csökkentése a masszázs terápiájával" Taktilis Kutató Intézet. Eredetileg a Journal of Bodywork and Movement folyóiratban jelent meg. Terápiák, 2000. január, vol. 4., 1. sz. - Pilch, Cynthia, PhD, CMT, és Martha Brown Menard, PhD, CMT.

 

"Masszázs és stressz: a kutatás megértése", Masszázs Terápiás Közlöny: 2007. nyár. Masszázs- és karosszéria-szakemberek. - A shiatsu masszázs terápia története és gyakorlata

. - Mi az a Shiatsu?

www .ultimatewatermassage.com: 2000-2008. -Vanderbilt, Shirley

. "Mérsékelt és könnyű nyomás a masszázsban: Új tanulmányok a Touch Research Institute-tól", Journal of Massage and Bodywork, 2005. április / május. -Wong, Cathy

. "Alternatív gyógyászat: A masszázsterápia tíz legnépszerűbb típusa" A betegségekről és az állapotokról Tartalom

.Health.com: 2007. szeptember 19. -Wong, Cathy

. "Alternatív gyógyászat: Mi a Shiatsu?" Egészségügyi betegség és

Tartalom állapota: 2006. április 21. - Masszázs technika, "Petrissage", spacourse.com, 2004. -Draper, Shane "Az intermittáló pneumatikus kompresszió hatásai a későn megjelenő izomfájdalmakra" etd

.ohiolink.edu, 2011

 

 

Kérjen árajánlatot


Rendelje meg ma saját masszázsfotelét és élvezze a masszázst otthona kényelmében


ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE
Hívjon MostHívjon Most